gallery/image003
gallery/fb-f-logo__blue_50

HOTELL

Det finns två större sidobyggnader bredvid Filipsborgs herrgård, "Rättaren" och "Längan". De återuppbyggdes i samband med renoveringen 1986-1991 för att bli hotell och konferenslokaler. Konferenslokalerna har använts till det som de var avsedda för, men hotellrummen har under lång tid nyttjats som kontor. Men nu är allt återställt i samband med renovering 2016-2017, så nu finns 16 fina hotellrum och 26 bäddar, frukostmatsalar, konferenslokaler mm. Alla rum har egen dusch och toalett, WiFi och TV.  Miljön runt hotellbyggnaderna är vacker och rogivande. Filipsborg är granne med Kalix Golfbana. Frukost ingår i rumspriset och serveras vanligen i någon av frukostmatsalarna i Längan eller Rättaren. Vid vissa helger och låg beläggning kan frukostmatsalarna vara obemannade, men då finns allt gästen behöver för sin frukost i kylskåp och på hyllor. Gästerna kan använda frukostmatsalarna dygnet runt för fika, kaffekokning och liknande.

 

gallery/rättaren snett, liten
gallery/längan, norr, liten
gallery/bastu rättaren, liten
gallery/tvåbäddsrum de lux rättaren, liten
gallery/utsikt rättaren altan golf, liten
gallery/fikarum rättaren, liten

"Rättaren" har fyra stora tvåbäddsrum på övre plan. Alla rum har rymligt dusch- och toalettrum, WiFi och TV. Det finns ett gemensamt fikarum där gästen själv kan ordna enklare rätter, koka kaffe och liknande. Ibland används rummet som frukostmatsal.

Tvåbäddsrum

Gemensamt frukost- fikarum för de fyra tvåbäddsrummen

Gemensam bastu för de fyra tvåbäddsrummen

Altan med utsikt över golfbanan och älven

gallery/sviten mot balkong, liten
gallery/tvåbäddsrum budget,liten
gallery/enkelrum övre plan, liten
gallery/tvåbäddsrum längan 80cm, liten
gallery/längan fika mot pentry,liten

Längan har sex tvåbäddsrum och sex enkelrum av olika storlek. På nedre plan finns ett enkelrum med handikappanpassad toalett. Den gemensamma frukostmatsalen kan användas av gästerna för fika och enklare matlagning. Alla rum har rymligt dusch- och toalettrum, WiFi och TV.