Vi lotsar dig till rätt vinterutrustning

En vistelse i Norrland, eller norra Sverige, kräver rätt utrustning – särskilt om det är frågan om att hantera snö och låga temperaturer.

På Filipsborg har vi olika typer av utrustningar: bland annat slädar, pulkor, åkmadrasser, sparkstöttningar och spadar som kan användas för att bygga snögrottor eller sittplatser i snödrivan.

I samarbete med Kalix kommun kan vi dessutom erbjuda gratis lån av skidor för turåkning, utförsåkning inklusive stavar och pjäxor. Även snowboards finns att tillgå.

Kontoret för utlåning är öppet måndagar till fredagar från 08 till 15. På storhelger som jul, nyår och påsk kan kontoret vara stängt.

Vill du ha hjälp att hitta vinterutrustning, behöver vi veta din storlek: Längd, skostorlek och klädesstorlek (S/M/L/XL/XXL).

Utbudet av utrustning är stort men det finns variationer i tillgänglighet. All utrustning lånas på egen risk.

 

Vi har vinterkläder för uthyrning

Om du bokar upplevelser eller safaris med oss ingår normalt det tredje lagret kläder. Det inkluderar overall, mössa, skor och handskar. Behöver du hyra utrustningen medan du bor på hotellet kostar det 225 SEK/dygn.

Vi erbjuder de viktigaste delarna av vinterkläderna till försäljning:

När det kommer till att trivas i låga temperaturer behövs normalt tre lager av kläder av god kvalitet.

Första lagret: Närmast huden.
Andra lagret: Värmehållande lager.
Tredje lagret: Väderskyddand lager (vind och nederbörd).

Beroende på aktivitet och väderförhållanden kan lager ett och/eller lager två dubbleras.

Det viktigaste lagret är det första, närmast din hud. Vår egen erfarenhet, från många årtionden av vinterupplevelser, visar att lagret ska vara av naturprodukten ull.

Moderna ullprodukter är mycket komfortabla att bära och hjälper din kropp att hantera både temperatur och transpiration. Ull håller huden varm och torr. Det är kläder som du har för eget bruk och som också kommer till god användning i områden långt borta från Lappland.

Vi planerar att ha lager 1-kläder till försäljning för gäster, som förbeställer det.

Förutom de tre lagren är det viktigt att ha bra skor, en varm mössa och halsduk eller motsvarande. Halsduken är värdefull för att den kan användas för att reglera kroppstemperaturen. Är du för varm, kan du lätta på den och låta luft svalka. Blir du kall, kan du stänga till.

Vi kan guida er till att hitta passande kläder för er vistelse på Filipsborg.