Loading…

Välkommen till vår vackra herrgård i Swedish Lapland

De äldsta delarna av Filipsborgs herrgård byggdes 1805 och tillsammans med utbyggnaden på 1860-talet har det anrika huset gjort en lång resa, från att vara ett hem för officerare och för en familj med industrialister inom skog och sågverk till att senare bli att centrum för elektronikutveckling, där världens första GSM-telefon utvecklades.

Idag är Filipsborg ett familjeägt hotell med välutrustade och exklusiva hotellrum samt aktiviteter under årets alla säsonger.

Vi välkomnar affärsresenärer, par, familjer och grupper upp till 55 personer. Vi anordnar också VIP-arrangemang för privata, mindre grupper som garanteras avskildhet och anonymitet.

Filipsborg är ett familjeägt och familjedrivet företag, där ägarfamiljen har en djup kunskap om värdskap och upplevelser i vår unika del av världen. Vi samlar en kunskap som de verkliga experterna i vårt område och kan guida våra gäster till de bästa upplevelserna oavsett årstid. Vi har ett omfattande nätverk med samarbetspartner som utökar vår kapacitet och kunskap.

Gästerna som kommer från både närområdet och avlägsna delar av världen ger oss ofta högsta betyg och säger ”ett fantastiskt ställe” och ”utmärkt personal”.

Vi har cirka 50 bäddar plus extrabäddar. Hotellrummen är välutrustade och finns i Rättaren (Superior-rum) och Röda Längan (enkelrum, svit och twin/dubbelrum). Twinrum betyder att två sängar kan bäddas separerade från varandra.

Intill älvens strand har vi vårt upplevelseboende med fem dubbelrum, Ice & Light.

Frukost ingår alltid (såvida det inte särskilt anges) och det finns wi-fi anslutning med god kapacitet i alla hotellbyggnader.

Läs mer om rummen nedan eller genom att klicka här.

Rättaren with 4 de Luxe-rooms
View from one of the rooms in Rättaren
Längan with 12 rooms

Här kan du välja och boka hotellrum på Filipsborg

Loading…

Läs mer om våra hotellrum

Svit i Röda Längan, dubbelrum
En rymlig svit på cirka 35 kvadratmeter. Stort dubbelrum som ofta bokas som bröllopssvit. Egen balkong med utsikt över Kalix älv. Badrum med dubbla duschar. En eller två extrabäddar kan bokas. Frukost ingår och serveras i herrgården. Tillgång till ett delat kök.

Twin/dubbelrum på övre plan i Röda Längan
Tvåbäddars hörnrum i Längan. Vacker utsikt i två väderstreck över älven och/eller herrgårdsmiljön. Mysig layout med snedtak ger rummet en trivsam karaktär. Frukost ingår och serveras i herrgården. Tillgång till delat kök.

Twin/dubbelrum med snedtak och takfönster i Röda Längan
Snedtak med ett takfönster där himlen kan skådas. Kanske har du lyckan att se norrsken. Badrum med toalett och dusch. Frukost ingår och serveras i herrgården. Tillgång till delat kök.

Twin/dubbelrum på nedre plan i Röda Längan
Komfortabla och bekväma rum på nedre plan. Rummen har eget badrum med dusch och toalett. För familjer kan två rum hyras intill varandra, där en dörr kan öppnas direkt mellan rummen.

Superior twin/dubbelrum i Rättaren
Vi har fyra superior dubbelrum i Rättaren. Vacker utsikt över Kalix älv och golfbanan samt klubbhus och driving range. Bastu finns och även en Aurora-balkong där det vintertid finns chans att se norrsken. Sommartid kan det siktas en vacker solnedgång från balkongen. Extra bädd kan bokas till rummen. Frukost ingår.

Om de fyra rummen hyrs av ett sällskap har man hela övre våningsplanet för sig själv. Perfekt för grupper eller team-building. Delat kök finns på samma våningsplan. Konferensrum finns tillgängligt i samma byggnad. Totalt har vi fyra konferensrum på Filipsborg för 2-55 deltagare.

Enkelrum på övre plan i Röda Längan
På Längans övre plan finns ett enkelrum. Rummet håller god standard med tv samt badrum med dusch och toalett.

Ice & Light upplevelseboende
Vid Kalix älvs strand har vi våra upplevelsboenden med ett igloo-liknande ytterskal som ger ett väderskyddat utrymme där de vita nätterna kan upplevas sommartid – eller norrsken vintertid. Hotellstandard med toalett. Frukost ingår. Ice & Light erbjuds i samarbete med Lapland Ice & Light och kan bokas genom Filipsborg. Upplevelseboendet finns 50-150 meter från herrgården.

Eller pröva vårt upplevelseboende – Ice & Light Village

Experience accommodation
5 twin/double rooms
Hotel standard
Loading…