Välkommen till Filipsborgs herrgård

Vi ger dig upplevelser för livet.

I den vackraste delen av Swedish Lapland finner du Filipsborgs herrgård.

Victoria Sandin och Örjan Pekka

Här möter du ägarfamiljen

I centrum för vår verksamhet finns Filipsborgs herrgård där de äldsta delarna av herrgården är från 1805 och som byggdes ut efter 1860 till dagens storlek och utseende.

Herrgården totalrenoverades under 1984-1986 och har sedan dess underhållits kontinuerligt. Herrgården representerar en tidsålder och stil från träpatronernas tid i under andra halvan av 1800-talet. Idag ett fullservice hotell och konferensanläggning samt aktivitetscentrum.

Ägare till Filipsborg är Victoria Sandin och Örjan Pekka. Victoria är kreatören och läraren som skapar helheten i upplevelsen av herrgården med dess inredning, servering och menyer. Örjan Pekka är publicisten och tidningsägaren som sadlade om till turism och bär på kunskap och tusentals berättelser om norra Sverige, herrgården samt vad som format naturen i området.

Du når oss på tel 0923-15770 eller e-post

"Tack för fantastisk mat, den härliga stillheten och det perfekta vädret. Vi kommer att rekommendera Filipsborg till alla vi möter, berätta om det fina värdskapet, anrika historien och härliga atmosfären."
Johan & Thérese

Boende

Se alla
Dubbelrum, svit

Svit i Röda Längan

Vårt största rum, sviten, med utsikt över Kalix älv. Egen balkong och luftkonditionering.
Dubbelrum

DeLuxe twin/dubbelrum i Rättaren

De Luxe twin/dubbelrum i Rättaren, granne med herrgården. Vacker vy över Kalix älv och/eller Kalix Golfklubb.
Campingplatser och ställplatser i Kalix

Camping och ställplats i Kalix

40-talet campingplatser/ställplatser för husvagnar och husbilar. Kommer du med husvagn finns det en särskild yta för dragbilen att parkera på.