Januari inleder det nya året

Med årsskiftet firas det nya året in. Januari är månaden då kölden kan bita till rejält men ganska ofta låter de största snömängderna vänta på sig.

Isarna har frusit till även på havet och på sjöar och vattendrag växer istjockleken för varje dygn, till mer än halvmetern i tjocklek. Molnfria nätter med högtryck kan bjuda på många minusgrader, men också norrsken varför vi håller koll på både appar som ger prognoser och molntätheten under kvällarna.

I vissa områden av skärgården går det att åka skridskor och dit färdas vi på snöskoter. Det finns ett omfattande nät av spår för längdskidor och vi gör också egna skidspår i närheten av herrgården. Om förutsättningarna är de rätta kan du stiga på skidspåren direkt utanför hotellbyggnaden.

Vi bjuder till natursafaris med snöskoter längs älven där områdena klassas som Naura 2000-reservat. Vi besöker skärgårdens många öar och under turen lär du dig om naturens beskaffenhet och hur landskapet har formats av inlandsisen och årtusenden av väder och vind.

Vi spanar efter spår av vilda djur i snön och med lite tur kan vi få sikta den mäktiga havsörnen som gärna tar för sig av det som vinterfiskarna lämnar kvar på isen.

Vi har egna snöskotrar för natursafari och även slädar som dras bakom guidens snöskoter. Gäster som bokar safari och vill köra skoter behöver ha körkort för bil, motsvarande klass B.

Dela bilderna till dina vänner!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på whatsapp
Dela på print
Dela på email
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin